Почистване на теракот

Почистване на теракот


Почистване на твърди подови настилки

Трябва да знаем, че разликата между теракот и гранитогрес е голяма. Съпоставен с гранитогреса, теракотът е с по- висока попивателна способност – над  0,2 % , горният му слой е отделен от основата, тоест плочката не е еднородна и веднъж наранена няма как да бъде възстановена, а нараняването личи повече, отколкото върху гранитогреса. Като материал, теракотът е по-мек и не толкова устойчив.

Машинното почистване на теракот след ремонтни и строителни дейности е задължително, за да се отстранят всички остатъци заседнали между фугите и релефа на плочките, ако има такъв.

 

Обичайното машинно почистване на теракот е с интензитет  веднъж годишно и цели да се почистят  фугите и замърсяванията попили в настилката. Извършва се на няколко етапа, първо с пластмасова четка за почистване на фугите, след което с кафяв или зелен пад. Водосмукачката подсушава настилката, като събира и мръсотията след еднодисковата машина.
Почистването на теракота извлича дълбоко проникналите замърсявания с подходящите за целта почистващи средства.
Препаратите са различни – алкани, неутрални или киселинни.
След почистването на теракота настилката придобива идеално чиста повърхност, след което върху нея се нанася полиращ препарат. Той представлява устойчив на триене, предпазващ и гланциращ настилките  филмов слой.

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги