Машинно почистване на варовик

Машинно почистване на варовикови настилки


 Варовикът е естествена каменна настилка, която намира широко приложение. В наши дни се използва за облицовки, камини, външни пътеки и др. Бяла или кремава, обикновено цвета на варовиковата повърхност е в светлите тонове.

При наличието на варовикови настилки трябва да се има предвид, че този тип камък е с доста висока порьозна (попивателна) способност, също така силно влияние оказват атмосферните условия върху цвета и вида им, ако не са добре импрегнирани.

 

Цени за почистване на варовик >>

За почистване на варовикови повърхности се използват специализирани препарати, които почистват в дълбочина петна и замърсявания, строителни остатъци и др., без да увреждат материала. За разлика от други подови настилки, при варовика не могат да се използват широкоспектърни препарати, а само специално предназначени за каменни или варовикови настилки.

Машинно почистване на варовикови настилки се извършва с еднодискови машини, оборудвани със специални подове и четки, с помощта на които се впръсква препарата и се осигурява почистване в дълбочина. След това Вашата варовикова настилка е чиста и готова за импрегниране.

Бориван препоръчва след почистване на варовика задължително да се направи запечатка, което запазва постигнатия резултат от почистването за по-дълго време.

Виж: Полагане на полимерна емулсия на естествени настилки

 

 

Почистване на естествени настилки

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги