Машинно почистване на мрамор

Почистване на мрамор


Виж цените за почистване на мрамор >>

Мраморът е вид скала, изградена основно от калций и доломит. Употребата му в изкуството и архитектурата датира от незапомнени времена, с изящната му обработка през вековете са сътворени забележителни шедьоври на човешката мисъл и дух, а монолитната му здравина, матов блясък и постоянна температура го правят предпочитан камък за интериорни орнаменти, облицовки и настилка, дори в наши дни.

Цветовете на мрамора са различни и варират от снежно бяло до антрацитно черно, през всички нюанси на цветовата палитра. Подходящ е както за облицовки, така и за подови настилки. При първичната му обработка е важно да бъде добре кристализиран  / полиран / и импрегниран. Желателно е за отличен вид на мрамора той да бъде полиран редовно. С времето и постоянното износване, обаче, полировката бива разрушена и замърсяванията започват да проникват в дълбочина. Tогава се налага основно машинно почистване.

Ако с времето настилката не е надраскана, ние от Бориван почистваме мрамор с еднодискова машина, зелен пад и стрипер / препарат за почистване от емулсии, вакси, полировки и др. /, след което водосмукираме образувалата се мърсотия, оставяме да изсъхне и полагаме със защитна полимерна емулсия.     

Виж „Полагане на полимерна емулсия“

В случаите, когато мраморът е наранен с едри драскотини, се налага да бъде извършено шлайфане.
За добра ежедневна поддръжка използвайте препарат – специално предназначен за мраморни подове.

Почистване на естествени настилки

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги