Пране на мокет

Пране на мокет


Мокет е вид текстилна подова настилка, с влакна от вълна или полипропилен. Мокетите са твърде разнообразни по цвят, начин на изработка и вид – иглонабивни, бримкови, велурни, рязан косъм и други.


Мокетените настилки дават възможност за създаване на функционална, модерна и уютна обстановка с широка гама от модела и цветове.

Почистване на меки подови настилки

В днешно време все повече фирми избират да използват, като настилка в работното помещение мокет. Мокетът е една от най-луксозните и уютни настилки за офис, освен това предлага богат избор на материи и цветове. Недостатъкът при този вид постелка е, че изисква по-честа поддръжка. В зависимост от интензитетът на използването  му, той трябва да се чисти ежедневно и да се пере периодично. Това е така, защото мокета отделя много прах и бързо се замърсява. Най-лесно ежедневното почистване се извършва с прахосмукачка, но тя не може да премахне всичката мръсотия и натрупвания, затова мокетът  се нуждае и от пране. Честотата на прането зависи от това, колко е светла настилката и от колко хора се използва.

Вече съществуват и мокетни покрития от нова генерация – полимер 100% полиамид, нишката е оцветена в сърцевината на масата. Ето защо при текстилни нишки, оцветени чрез потапяне в разтвор, цветът не може лесно да бъде премахнат от нишките и в случай, че върху подовото покритие се появят упорити петна, може да се приложи значително по – агресивен метод за почистване, който иначе би повредил или обезцветил нишки.

Няма нужда да чакате лятото, за да се изпере мокета. Предлага услуга за професионално почистване, която не зависи от сезона. Няма защо да се притеснявате, че мокета няма да може да изсъхне, защото с правилната техника той бива изпран и изсушен бързо и качествено.
„Бориван” Ви предлага машинно пране на мокет или на така наречените меки плодови настилки, независимо от какъв материал са. Препаратите, който използваме са различи, разделени в няколко основни групи; шампоани с активен кислород, шампоани с дезинфектанти и препарати за премахване на петната от мокета.

Технологията на почистване може да има  различни варианти,  в зависимост от степента на замърсяване на мокета. При слабо замърсена настилка се препоръчва пране на мокет чрез екстракция. Това е метод чрез, който препаратът се впръсква под налягане и непосредствено след това се подсушава. При средно замърсени настилки се прилага пране на мокет с еднодискова машина и водосмукачка. При силно замърсен мокет се извършва пране с еднодискова машина с пара и водосмукачка. Бориван извършва услугата пране на мокет в пет основни етапа.П

ри първият етап еднодискова машина, която има мека четка, втрива с лек натиск в тъканта шампоан с активен кислород. Следва подсушаване на мокета с мощна три-моторна водосмукачка. При третия етап, натоварените зони, т.е. тези, които са подложени най-интензивно на използване и замърсяване се третират с концентриран препарат и после се подсушават. Четвъртия етап е да се изплакне мокета със специален препарат, който пресича шампоана и отново изплакване. Пети етап е да се извърши оглед за петна и при установяване на такива, да  се отстраняват с професионален препарат, видът на който се определя съобразно от вида на петното. Подсушават се отделни  участъци.
След прането Вашия мокет е чист и сух,  с блестящи и свежи цветове.

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги