Разбирате, че ще ви посетят неочаквани гости, а домът ви е в пълен безпорядък? Трябва да въведете ред в жилището, но не разполагате с никакво време. Искате най-после да оптимизирате домакинските си задължения и да имате повече време за спорт, четене на книги и срещи с приятели.
Не изпадайте в паника, а вземете нещата в свои ръце!
Има хитринки, с които можете да се справите много по-бързо с домашните задължения. Надяваме се, че те ще ви бъдат полезни.

Ето и нашите 11 трика за по-лесно с почистване на дома:

 1. Използвайте почистващ спрей. Универсалните спрейове за почистване са широко рекламирани, като в някои от рекламите се споменава, че имат над 2000 приложения в дома. Дали това е така, можете да проверите сами като ги използвате за бързо почистване на мивката, плочките в кухнята и банята и всички останали повърхности у дома.
 2. Снабдете се с пяна за отстраняване на петна. Петната по килима, дамаските и текстила у дома са нещо често срещано и трябва да бъдат третирани бързо. Това става най-добре с пяна, която се впръсква върху тях и ги почиства ефективно, оставяйки приятен аромат. Ако все пак петното не се премахва, обадете ни се и ние ще изперем вашият килим за нула време 🙂
 3. Вместо да почиствате пластмасовите играчки на децата една по една, използвайте съдомиялната.
 4. Изперете плюшените играчки в пералнята на програма „деликатно“ и без препарат.
 5. Проветрявайте редовно дома – това ще намали съдържанието на вредни отпадъчни продукти от горене, цигарен дим и ще поддържа въздуха у дома свеж.
 6. Почистете прозорците, когато навън е облачно. При слънчево време изсъхването им може да стане бързо, но по тях да останат петна от препарат или вода.
 7. Тебеширът може да отстрани лесно мазни петна по стените или мебелите. Натъркайте петното с тебешир и почистете с кърпа.
 8. С цитрус, като грейпфрут например, можете набързо да излъскате сифона в банята и тоалетната. Благодарение на киселината, която се съдържа в цитрусите, замърсяванията се разграждат лесно и вида на повърхностите става лъскав и блестящ. Освен това те унищожават гъбичките и бактериите. За да се „справите“ със старите маратонки и обувки, които сте складирали в килера, можете да поставите в тях нарязани парчета лимон. Те ще отстранят неприятната миризма на старите обувки като абсорбират молекулите, които са причина за нея.
 9. Свикнете да вършите по едно малко домашно задължение всеки ден. Така безпорядъка няма да бъде толкова голям, а и ще имате повече време за основното почистване в края на седмицата.
 10. Използвайте програмите за отложен старт на пералнята. Така няма да ви се налага да чакате пералнята да спре, за да простирате. Важно е бързо да извадите дрехите след пране, за да предотвратите намачкването им.
 11. Ако тоалетната и банята са заедно, можете докато си взимате душ да залеете с препарат тоалетната чиния и в края на къпането да я изплакнете, за да не се натрупват замърсявания по нея. Желателно е поне два пъти в седмицата да почиствате тоалетната с препарат. Труднодостъпните места в банята, в които забелязвате мухъл, се третират лесно, ако в шише с пулверизатор поставите оцет. Напръскайте и оставете да изсъхне, след което попийте и избършете с кърпа или тоалетна хартия.
Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги