Образът на Пепеляшка на колене, търкаща пода на ръка има за цел да предизвика съжаление. Все повече фирми ни примамват с рекламни трикове и ни уверяват, че препаратите чистят сами и няма да си мръднем пръста. Почистване на пода може да бъде най-плачевното от домакинска работа и повечето от нас не биха имали нищо против от малко чудо, за да облекчи домакинската агонията. За съжаление много от масовите продукти за почистване, които обещават лесно и бързо почистване, са вредни за нашето здраве и околната среда. Ние в Бориван не можем да осигурим фея кръстница, но можем да направим основно професионално почистване на Вашите подови настилки да ви дадем няколко съвета как да поддържате чистотата по-дълго, без компромиси с Вашето здраве.

Естествени дървени подови настилки:

Дървените  подове са едни от най-красивите, които можете да имате в дома си! Ако искате да запазите по-дълго време блясъка и естествения им вид трябва да се грижите за тях и да прилагате правилно почистване.

Първо малко за подови настилки от естествен дървен материал

Много съвременни дървени подове са лакирани или боядисани и това ги прави по-лесни за почистване и поддръжка. Лакът и боята запазват дървения материал и увеличават значително живота и допринасят за добрия му външен вид.

Въпреки това, проблемът с лаковете и боите е, че те се нараняват , може да се обелят или изтъркат  , често се износват много бързо от постоянен пешеходен трафик. Когато лакираните или боядисани дървени подови настилки се повредят по този начин, пода трябва да бъде добре изциклен  и лакиран/боядисан  повторно. Почистване с препарати за  естествени дървени подови настилки, няма да премахне проблема.

Ако пода Ви не е наранен можете да го почистите с мек моп и подходящ препарат за естествени дървени подови настилки.

Съвети за поддръжка:

Ключът към свеждане до минимум от необходимостта за често основно почистване на естествените дървени подови настилки е добрата редовна поддръжка:

• Поставете изтривалки на входа , които да поемат по-голямата част от замърсяванията внесени от вън.

• Планирайте редовно измитане, прахосмукиране или забърсване на прах.

• Редовната поддръжка задължително трябва да включва измитане, или за предпочитане използване на сух или влажен парцал или прахосмукачка за почистване на песъчинки и прах.

• Ако разлеете течност попийте с мека кърпа и след това избършете с влажен парцал — за да не остане петно.

Различните подови настилки изискват определен тип на процеса на почистване. Използването грешен метод и препарат за Вашия под  може в крайна сметка да съсипе повърхността.

Неподходящо

• Не използвайте разяждащи абразивни почистващи средства, които биха могли да надраскат гланца на вашия под.

• Не използвайте препарати на киселинна основа, защото те могат да повредят лака и покритието на вашия под.

Ако искате Вашата подова настилка  да заблести можете да ни се обадите, за да направим за Вас професионално почистване на естествени подови настилки(почистване на паркет)

БОРИВАН – ЗА ДА СТЕ НА ЧИСТО!

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги