Всички знаем колко е трудно да почистим скарата, фурната, грила или общо казано загорели мазнини. За тази цел на пазара има стотици видове препарати, различни по състав, цвят и консистенция. Компаниите се надпреварват да спечелят все по голям дял потребители, като ни убеждават, че техните продукти с едно впръскване на препарата без усилия и всичко блести – Да ама Не, за съжаление!
Почистването на загорели мазнини в хранително вкусовия сектор не е лесна работа. Най важното е да се доверите на препарат, който наистина ще почисти загорелите мазнини без много усилия от Ваша страна. Гриловете и скарите са по лесни за почистване, тъй като повърхността е хоризонтална и препарата може да се задържи върху замърсяването и да атакува мръсотията, но при фурните и конвекторите е необходимо препаратът да бъде в пяно-образно състояние за да може активните съставки да се задържат по стените. Основно правило при използването на по-агресивни препарати за упорити и загорели мазнини е след нанасянето му върху повърхността е да изчакате, колкото е указно върху етикета, понякога дори и повече. Много често допускана грешка е, че след впръскване на препарат той бива веднага отстранен с чувството, че той не почиства а това не е така. Когато купувате препарат за почистване на мазнини винаги прочитайте инструкциите за употреба, ако те са бегло описани и не са достатъчно подробни не Ви съветваме да си го купувате.
Виж: Почистване на дома

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги