computer-cleaningТехниката в един офис е най-важната част, която върши почти всичката работа, затова трябва подобаващо да я поддържаме и да се грижим за нея. Така че, когато почистваме офиса, не бива да забравяме да обърнем внимание на офис техниката. Различните компоненти на компютъра се нуждаят от различен вид грижи и е добре да знаем как да подходим към всяка индивидуално.

Най-лесно е, когато техниката е неизправна да се занесе на поправка и да разчитаме на специалистите. Но е по-добре да предотвратим посещението на фирма за компютърна поддръжка или друга техника, ако това е възможно. Това може да се постигне с навременно почистване на компютъра например. Ако става въпрос за малък офис служителите могат да отделят един час седмично, за да почистят сами техниката. Не е много сложно, просто трябва да се обърне внимание на всеки компонент и компютрите да са изключени през това време. Но ако говорим за голям офис с множество техника, компютри, принтери, факсове и т.н. положението се усложнява.

Прахът, който се събира в кутията, по монитора и мишката може да ви докара проблеми и главоболия, за които даже не сте и предполагали. Особено натрупванията в кутията могат да попречат сериозно на работата на компютъра и дори напълно да го счупят. Почистването на офис техниката може да става всеки месец, но е добре да е редовно. Ако и останалата част на офиса се почиства навреме и качествено, тогава няма да имате и големи проблеми с почистването на техниката.

cleaning-keyboardЗа почистването на компютъра са ви необходими няколко специални препарата, но за някои части добра работа върши и просто влажен парцал. Другото, което ви е много необходимо е малка прахосмукачка или сгъстен въздух, не всеки притежава такава машинка, но фирмите за почистване със сигурност разполагат с нея.

Най-важно е да се почистят кутиите на компютъра. Добре е с тях да се борави внимателно, не само, за да не счупи, но и да не се размести или откачи нещо. Странно защо, но те са като магнит за всякаква мръсотия и прах. Може би защото стоят ниско и събират всичко, което прелети покрай тях. Много е важно да се почисти вентилатора на захранването, тъй като неизправността му ще ви създаде големи проблеми. Праха там се обира с кърпа или със сгъстен въздух, като много трябва да се внимава накъде се издухва, за да не се върне обратно във вентилатора.

Мишката и клавиатурата за много привлекателни за всякакви мазни петна, прах и малки боклучета. Особено клавиатурата, може да се учудите колко микроби и мръсотия има в нея. А реално най-често се докосваме именно до нея и до мишката. Затова тяхното почистване трябва да става по-често, за да предпазваме и тях и нас. Тъй като повечето мишки сега са оптични, няма нужда да се разглобяват и почистват отвътре, а само внимателно да се отстрани мръсотията отдолу и по бутоните. Клавиатурата е необходимо първо да се изтупа, за да изпадат боклуците. Фирмите за почистване много могат да ви помогнат в това отношение, защото без сериозно издухване със сгъстен въздух прахът вътре трудно ще се махнат. След като се изчисти отвътре, клавишите се забърсват с леко влажна кърпа и специален препарат.

keyboard_canned_airИ като последно, но не и по важност оставихме почистването на монитора. Мониторите привличат много прах и той постоянно полепва по тях. Дори да не го забелязваме и да не ни пречи кой знае колко, това вреди на монитора. Добре е да не се чисти първо монитора със кърпа и препарат или мокри кърпички, а да се обере натрупаният по него прах. След това вече може да се мине с влажна кърпа. Мониторът и компютъра трябва да са напълно изсъхнали от почистването преди да се включат за работа.

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги