И най-стриктните домакини имат своите пропуски в почистването. В това няма нищо страшно, ако не забравите да изтъркате пропуснатите места следващия път.

Интересно ли ви е кои са ъгълчетата, които най-често пропускаме да почистим?

Това са дребните детайли в дома като:

  • копчетата за осветлението
  • контактите
  • дистанционното управление
  • клавиатурата на компютъра
  • рамките на картини и огледала

Местата, които подминаваме с прахосмукачката са:

  • пространствата между уредите, например между печката и хладилника
  • по-тясното пространство между дивана и стената
  • мястото зад скринове и секции

Именно там  се натрупват огромни количества прах и замърсявания, така че следващия път, когато почиствате, не бива да ги забравяте.

Осветителните тела също събират доста прах, но са сред предметите у дома, които не винаги почистваме. Ето защо при следващото хигиенизиране на дома не подминавайте полилеите, нощните лампи и плафоните – те със сигурност трябва да се почистят от прах. При почистване е желателно да започвате именно с тях, за да не замърсите допълнително пода и мебелите.

Рафтовете в хладилника също се оказват сред пропусканите при почистване. В хладилника се образуват доста бактерии, поради наличието на остатъци от храна, затова е желателно те да се почистват редовно.

Друг уред, в който се натрупва доста мръсотия е пералнята. Най-мръсни са гумените уплътнения и мястото, където се поставя препарата.
Забравяме да почистваме редовно дръжките на шкафовете и вратите. Желателно е да се почистват всеки ден, тъй като по тях се натрупват най-много бактерии и микроорганизми.

Каналът на кухненската мивка е едно от най-мръсните места в кухнята. Оказва се, че често пропускаме да почистим канала на мивката, а през него преминават всички мръсотии и точно там се развива бактерията ешерихия коли.

Кафемашината също често е пренебрегвана при почистването у дома. Добре е да бъде почиствана често, тъй като в нея могат да се размножават бактерии, поради топлата и влажна среда, която предоставя. Можете да използвате оцет и мека кърпа, с които да почистите ефективно този уред.

Стайните растения също се нуждаят от почистване, особено ако са с широки листа, които задържат повече прах.

Нещо, което масово се забравя от домакините е почистването и на самите четки, прахосмукачки и други помощници при хигиенизирането. По тях се натрупват доста бактерии и мръсотия, така че задължително се нуждаят от почистване.

За да се радвате на приятен и най-вече здравословен климат у дома, не пропускайте нито едно ъгълче при чистенето. Според фън шуй така енергията ще може да циркулира свободно и въздуха в жилището ще е свеж и приятен. Друго важно нещо, което ще осигури добра енергия във вашия дом, е наред с почистването да не забравяте да се освобождавате от всичко ненужно, което се трупа вкъщи. Това са стари списания, кутийки, счупени или пукнати чаши и чинии, непотребни вещи, които никой не използва. Така ще освободите пространство в дома си и ще задвижите енергията му.

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги