Чистенето на фурната е много трудоемко задължение, което за съжаление трябва да свършите – няма как. С всяко нейно използване може да се появят замърсявания от храна, мазнини, изгорели частици и нагар. Всичко това трябва да бъде почистено навреме, в противен случай ще се наложи да търкате упорити засъхналите петна по фурната, а това би ви отнело доста повече време и усилия.

Препоръчваме ви да отделяте по няколко минути за почистване на фурната след всяко готвене, за да не се наслояват замърсявания по нея.

Натрупванията на мазнини и замърсявания след всяко използване на фурната ще ви затруднят впоследствие, когато ще се заемете с чистенето, тъй като ще са вече засъхнали и много трудно ще ги отстраните от повърхността ѝ. Тогава, разбира се, можете да разчитате на Бориван за помощ. Нещо повече, почистването на фурната е част от основното почистване на дома – услугата, която цели да улесни домакинята в най-трудоемките задачи вкъщи.

За всички останали случаи предлагаме да разгледате нашите съвети, изброени по-долу.

 

Ето как да почистим фурната бързо и лесно

 

За да се справите по-бързо и по–ефективно с чистенето на натрупания нагар и мазните наслоявания по вътрешността на уреда, изпробвайте някой от следните трикове:

 

  • Вечерта направете смес от ¼ чаена чаша вода с ¾ чаена чаша сода за хляб и ¼ чаена чаша сол. Почистете вътрешността на фурната с влажна кърпа и намажете навсякъде обилно с пастата. Оставете да престои така цяла нощ и на сутринта бързо и лесно отстранете всяко замърсяване. Няма да се налага да търкате силно, тъй като пастата ще ви помогне да излъскате фурната без усилия.

    Този метод е подходящ при не особено замърсени фурни
    и може да се използва винаги, когато искате да освежите вътрешността на уреда. Ефективен е, тъй като не отнема време, а усилията, необходими за отстраняването на замърсяванията, са значително по-малко, тъй като пастата размеква и разгражда засъхналите петна и мазнини. Освен това тази домашна паста за почистване на фурни е напълно безопасна и екологична, за разлика от препаратите, които съдържат токсични съставки и вредни вещества.

 

  • Едновременно с почистването на фурната можете да изчистите неприятната кафява плака от прозорчето като я намажете със смес от сода бикарбонат и топла вода. Можете да нанесете тази смес върху прозорчето и да изчакате около 10 минути. След това просто избършете мръсотията – това няма да ви затрудни, защото тя ще се разгради напълно.

 

  • За по-детайлно почистване на стари и засъхнали петна по фурната, ще са ви нужни оцет и сода за хляб. Смесете ги и нанесете върху петната. Добре е да изчакате поне 10 минути, за да може сместа да подейства и да размекне замърсяванията, след което избършете с кърпа или домакинска гъба.

 

  • Друг начин за бързо почистване на фурната е със разтвор от бакпулвер и микс от лимонтузу и сода за хляб. Този домашен „препарат“ ще съдейства за почистването на фурната за по-малко от 15 минути. Поставете сместа във флакон с пулверизатор и напръскайте вътрешността на фурната. След като изчакате известно време, забършете с мека кърпа. Фурната е не само чиста, но и ароматизирана.
Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги