Почистването на дома може да е лесно и приятно, ако… не го правите вие самите.
Да, за съжаление, колкото и да обичаме комфорта, чистотата и реда у дома, да се постигне всичко това ни струва доста усилия, отделено време и не малко енергия.
Има дами, които обожават да почистват и подреждат, но по-голямата част от работещите съвременни жени не могат да съчетаят така лесно работата и домашните задължения.

Проучване на тема колко време ни отнема чистенето показва, че по-голямата част от хората отделят около един час всеки ден, за да чистят.

По-малка част от запитаните споделят, че се занимават с миене и чистене около половин час, но го правят ежедневно.

  • Ако се питате кои са най-големите почитатели на чистенето с прахосмукачка, веднага ви отговаряме – това са корейците. 11 % от тях не се задоволяват да чистят веднъж на ден и използват прахосмукачка поне няколко пъти през деня.
  • Бразилските и португалски домакини споделят, че чистят от 1 до 2 часа на ден.
  • Вероятно повечето от вас искат да се забавляват, дори когато вършат скучна домакинска работа. Най-лесно е да слушате музика, докато чистите. Дали тя ще бъде по-динамична или напротив, релаксираща, е въпрос на личен избор, но определено музиката може да подобри настроението ви, да ви ободри и да ви помогне да приключите по-бързо и да останете доволни от резултата.
    Това и правят 67 % от колумбицийте и 66% от мексиканците.

Почистването на кухнята обикновено отнема най-много време. Това помещение се използва доста интензивно и се налага да бъде почиствано след всяка дейност, която сме извършвали там. Задължението е трудоемко и досадно, но много необходимо, защото именно в кухнята и банята се събират най-много замърсявания и бактерии.

Защо не бива да възприемаме чистенето като задължение

Освен, че е по-приятно да се живее в чист дом, това е и предпоставка за здравословен начин на живот, чист въздух и чисти повърхности у дома.
Красивата обстановка вкъщи може да ни помогне да си починем ефективно и да „презаредим батериите“ за следващата работна седмица.
За съжаление, това не може да стане, ако самите ние търкаме и чистим през цялото си свободно време.

Ето защо, можете да използвате услугите на фирми за професионално почистване. Те предлагат цялостно почистване на дома, пране на мека мебел, почистване на прозорци.
Можете да прибегнете до услугите на подобни компании, както за ежедневно почистване и освежаване на дома, така и за основно почистване. Фирмите са добър избор при чистене след основен ремонт, при нанасяне в нов дом, почистване след квартиранти и за освежаване на жилище, в което не сте пребивала дълго време.
Ако още щом отворите входната врата, се хващате за главата от вида на помещенията, не се чудете кого да търсите за помощ, а позвънете на професионалисти в почистването.

Хората, които се възползват от подобни услуги не възприемат това за лукс, а за необходимост, която им дава възможност да си почиват, вместо да се занимават с домакинска работа. Едва ли има съвременен човек, който би отказал почивка и повече свободно време, в което да върши приятни и обогатяващи го неща, вместо да търка плочките на банята или да бърше праха по мебелите, нали?

В случай, че редовно пренебрегвате хобито си или отделяте прекалено много време за чистене, вместо да спортувате или да се забавлявате, опитайте да наемете фирма, която да ви отмени. Няма да съжалявате!

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги