почистване

Колко време отнема едно почистване

Почистването реално отнема много от времето ни. Независимо дали отделяме всеки ден по малко, за да оправим и почистим или имаме специален ден от седмицата, в който вършим това, факт е, че все повече и повече време отива в почистване. Най-заети с почистване са жените, логично, тъй като по-голямата част от домакинската работа се пада на тях. А най-много време се отделя на почистването на жилището, което е разбираемо, че не може да стане за един ден. Обикновено повечето домакини имат няколко дни в годината, когато правят основно почистване на жилището, а през останалото време просто пипат каквото могат. Но независимо от начина на почистване, за голяма част от тях тази домакинска задача е товар и те нямат голямо желание да я вършат. Ако не сте от тези щастливки, които имат домашна помощничка или могат да ползват фирма за почистване, е добре да имате няколко правила, които ще направят почистването, ако не приятно, то поне по-леко за вас.

Какво обикновено включва едно почистване? На първо място това е почистване с прахосмукачка или друг уред, в зависимост от вида на подовата настилка, обиране на праха от мебелите, подреждане, бърсане на прозорци и сума ти други малки нещица, които излизат покрай тези големите. А ако ходите на работа, за почистване ви остават само вечерните часове и така тези дейности могат да ви отнемат между 20 и 60 часа. Звучи направо ужасно, затова доброто планиране ви спестява време и нерви. Преценете първо кои дейности са наистина важни и кои може да отложите за по-късно или да прехвърлите на други членове на семейството си. Не се старайте всичко да е перфектно, защото гарантирано след няколко дена пак ще има какво да се чисти. Нека просто е приятно за вас и семейството ви. Старайте се, но не прекалено, не бързайте, но и не се бавете много на една дейност, защото така ще удължите мъчението безкрайно и най-накрая ще сте капнали.

чистене у дома

Най-добре повечето жени чистят, когато са сами и няма кой да им „помага“, защото тогава няма кого да следят и на кого да дават указания какво трябва да се направи. По-добре е сами да го направите, отколкото да се ядосвате, че помощникът ви не го прави както трябва.

Почистете първо помещенията, които ползвате най-често и където приемате външни хора. Например хола и коридора, евентуално банята и тоалетната. Вашата спалня ползвате само вие, затова там може да почистите и друг ден.

Направете почистването малко по-приятно като си пуснете например музика или ако времето го позволява разтворите прозорците, за да влезе свеж въздух отвън, разбира се, ако живеете на такова място. Облечете се с домашни, удобни, но стари дрехи и не се притеснявайте, че някой ще ви види.

Мислите за почистването като полезно за вас упражнение. Изгарят се доста калории, тренират се мускулите. Е не е като посещението във фитнеса, но поне домът ви ще е чист, а вие изтощена, но доволна, че сте направили нещо добро и за себе си и за мястото, където живеете.
Виж: Цени за почистване

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги