Свежест и чистота – това са двете понятия, които се свързват с настъпването на пролетта. За мнозина това е тази част от годината, в която всеки почиства и подрежда своя дом. Въпреки своето положително влияние върху здравословното състояние на хората, пролетното почистване може да отнеме изключително много време и усилия. Разбира се, това може да се избегне при спазване на две прости правила:

1. Избор на качествено оборудване и препарати

Преди започване на почистването е необходимо набавяне на нужните специализирани препарати за почистване на различните части от жилището – за прозорци, подови настилки, различни повърхности, кухненски уреди и т.н. Към оборудването могат да се добавят още микрофибърни кърпи за почистване, четки за почистване на плочки, хартиени кърпи и т.н. По този начин се гарантира постигане на висока хигиена за минимално изразходено време.

Освен наличие на необходимото оборудване и всички типове препарати, от изключително важно значение е тяхното качество. Продължителния зимен период може да бъде главна причина за натрупване на прах или мръсотия дори в най-труднодостъпните места на жилищата. Поради тази причина е необходимо наличието на достатъчно мощни и същевременно безопасни за здравословното състояние на човек препарати. Освен, че са ефективни в премахване на упоритите петна, висококачествените почистващи препарати не оставят никакви следи след използване. Това може да спести време и усилия, поради факта, че не се налага повторно почистване.
Фирма Бориван използва професионални почистващи препарати със сертификати за качество и одобрени от Министерството на здравеопазването.

2. Изготвяне на план

Поставянето на конкретни задачи и постепенното им изпълняване е от жизнено важно значение за ефикасността на почистващия процес. С цел спестяване на време, може да се започне с подреждане на покъщнината – измиване на посуда, прибиране и подреждане на дрехи, изхвърляне на боклук ( включително развалена храна от хладилника също) и т.н.

Важна част от планирането е почистването да бъде постепенно, стая по стая.
Опитите да се извърши всичко наведнъж ще доведе до загуба на време и освен това няма да донесе желаните резултати. Насочване на вниманието намалява значително риска да се пропусне почистването дори на труднодостъпните места.

От ключово значение още е пролетното почистване да не бъде прибързано. Все повече хора правят груба грешка и се опитват да почистят в дълбочина своите домове в рамките на един ден. Това е абсолютно недостатъчно, особено когато се вземе под внимание широкият обхват на пролетното почистване.
Отделяне на достатъчно време е ключов фактор за постигане на перфектни резултати.
Поради тази причина отлична идея би било изразходване на цял ден за почистване на едно помещение или стая. Например, при започване със спалнята, може да се започне със премахване на прах и прахосмучене на подовите настилки. Добра идея още е сваляне на завесите и премахване на килимите за тяхното последващо изпиране. Отделяне на достатъчно време за почистване на всяка една част от жилището е от жизнено важно значение за свежестта и уюта във всеки дом.

Поради своят широк обхват пролетното почистване предлага редица предизвикателства, справянето с които изисква много усилия. Типичен пример за такива са освежаване на тапицерии, изпиране на килими, завеси и т.н. Със своя дългогодишен опит, фирма “Бориван” ООД е надежден партньор, на когото да оставите грижите за основното пролетно почистване на офиса или дома ви. Професионалните услуги са базирани на индивидуалните нужди на всеки клиент. Повече за почистващите услуги на фирма „Бориван”, можете да откриете на уеб страницата на компанията – www.borivan.com.

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги