Пролетта скоро ще дойде и ще искаме да си отваряме прозорците. Прозорци ли казахме? Хм, това което виждаме е по-скоро стъкло покрито с прах, мръсотия, засъхнали вадички вода и какво ли още не. В зависимост от района, в който живеете цвета на стъклата може да варира от леко сиво до плътно черно. В града праха по стъклата се трупа всеки ден, да не кажем всеки час и мисията по почистването му е тежка за всяка жена. Много от тях обаче нямат възможност да чистят постоянно и да се борят срещу упорития прах, затова доста често се прибягва до помощта на фирми за почистване. Те са особено полезни, когато искате да почистите стъклата си и отвън, а живеете в блок или трудно достигате стъклата и разбира се, когато нямате време и възможност.
Виж: Почистване на прозорци

Фирмите за почистване много по-бързо от всяка домакиня се справят с мръсотията по стъклата и не ги плаши броят прозорци. Докато вие оставате без сили от търкане и няколко на брой измивания, те използват машини, които с едно действие почистват бързо и качествено стъклото. Предимство е, че това може да стане, когато вие не сте вкъщи, а за външните стъкла по всяко време. За някои прозорци са необходими алпинисти, но те разполагат с нужната техника. Край вече на качването по первазите и треперенето да не паднете.

Ако все пак решите да не викате фирма, а да си чистите сами, макар, че трябва да отделите поне по 1 ден на стая, ви предлагаме няколко полезни съвета, които надяваме се ще облекчат работата ви. Първо свалете голямата мръсотия от прозорците. Ако използвате директно препарат той само ще размаже праха и след като изсъхне резултата ще е плачевен. Затова първо само с вода и евентуално малко веро и гъба оберете праха и чак след това използвайте препарат. Полезни при почистването на прозорците са вестниците, за забърсване после, но може да ползвате и микрофибърна кърпа. При нея предимството е, че не ви трябва препарат, а само вода. Всяка друга кърпа ще остави власинки по стъклото, които после ще дразнят естетическият ви усет за чисто 🙂

Полезен при почистването на стъклата е спирта. Една капачка разтворена във водата за чистене ще ви осигури блестящи стъкла. Ако нямате спирт работа ще ви свърши и ракия или водка, само да не си навлечете гнева на мъжа си. Добър ефект има и от добавянето на лимонов сок или оцет. Това е в случаите, че не желаете да използвате препарати, а домашни рецепти за чистене. Вие решете дали ще хванете парцала или телефона, за да ви помогне фирмата за почистване.

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги