office-furnitureПочистването на офиса не включва само почистване на пода и подовите настилки и избърсване на праха. Работещите в офиса не се замислят, че и мебелите имат нужда от поддръжка и почистване, за да им служат по-дълго време. Но не само бюрото или работната маса са офис мебел. Шкафовете, столовете също се нуждаят от почистване и поддръжка. Грижата за тях трябва да се извършва само със специфични средства в зависимост от материала, от които са направени. Почистването им няма как да се извършва от хората, които ги ползват. Те могат само да внимават да не нанасят големи поражения върху мебелите и столовете или да забърсват набързо. Но столовете от кожа и плат например се нуждаят от по-дълбоко почистване и това трябва да се направи от специалист. Затова е най-добре да се обърнете към фирма за почистване, защото дори и да имате специален персонал, който да чисти останалата част от офиса, те просто няма да имат възможност да почистят наведнъж всички столове и мебели така че да са готови на другия ден за употреба.

Грижата за мебелите включва и правилната им употреба. Много лошо им влияят прекалено сухият въздух и високата влажност. Затова от вас зависи в офиса да се поддържа по-хладен въздух и влажността да не е висока. Офис мебелите не трябва да са и прекалено близо до уредите за отопление, било то радиатори или климатици, защото те невидимо но бързо ги изсушават и разрушават.

Както казахме мебелите може да са направени от различен материал и според него трябва да се избере препарата и видът на почистването. Повечето мебели са облицовани с ламиниращи повърхности и те са най-лесни за почистване. Имат нужда само да се забършат с кърпа, леко навлажнена със специален препарат, които ги полира и ги предпазва от бързо натрупване на прах. Внимавайте в процепите им да не попада вода, защото покритието им ще се подуе.

Много мебели се правят и ПЧД плоскости, които представляват пресовани малки дървени частици. Те са много здрави и издръжливи и затова са предпочитан материал за направата на мебели. За тяхното почистване е нужно да се минават с влажна кърпа,с препарат за полиране и предпазване на дървото, а после останалата влага да се попие със суха кърпа.

officeНай-сложно се поддържат и почистват мебелите от метал, а те са предпочитани в доста офиси, защото са по-леки и функционални. Някои метални мебели имат покритие от лак и те се почистват по-лесно като се използва само сапунен разтвор, но трябва да се мине всяка повърхност, което е доста трудоемко. Ако няма метално покритие, тези мебели не трябва да се почистват с текстилни гъби или кърпи, които да нямат метални нишки или покритие. Препаратите, които се използват не трябва да имат малки частици в тях или да са с корозионно действие. Трябва да се знае от какъв метал точно са мебелите и да се използват само подходящите за тях препарати.

Както сами разбирате мебелите в един офис може да са направени от много материали и много рядко те са само от един вид, така че за почистването им има нужда от няколко препарата и разбира се от много работна ръка.

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги