Машинно почистване на мрамор

Почистване на мрамор


Виж “ Цени за почистване „

Мраморът е вид скала изградена основно от калций и доломит. Употребата му в изкуството и архитектурата датира от незапомнени времена, с изящната му обработка през вековете са сътворени забележителни шедьоври на човешката мисъл и дух, а монолитната му здравина, матов блясък и постоянна температура  го правят предпочитан камък за интериорни орнаменти, облицовки  и настилка, дори в наши дни. Цветовете на мрамора са различни и варират от снежно бяло до антрацитно черно, през всички нюанси на цветовата палитра. Подходящ е, както за облицовки, така и за подови настилки. При първичната му обработка е важно да бъде добре кристализиран  / полиран / и импрегниран. Желателно е за отличен вид на мрамора той да бъде полиран редовно. С времето и постоянното износване, обаче полировката бива разрушена и замърсяванията започват да проникват в дълбочина, тогава се налага основно машинно почистване.

Ако с времето настилката не е надраскана ние от Бориван почистваме мрамор с еднодискова машина, зелен пад и стрипер / препарат за почистване от емулсии, вакси, полировки и др. /, след което водосмукираме образувалата се мърсотия, оставяме да изсъхне и полагаме със защитна полимерна емулсия.     

Виж „Полагане на полимерна емулсия“


В случаите, когато мраморът е наранен с едри драскотини се налага да бъде извършено шлайфане.
За добра ежедневна поддръжка използвайте препарат специално предназначен за мраморни подове.

Почистване на естествени настилки

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги