Риск от инфекция

Увеличава ли използването на ръкавици риска от инфекция?
 
Според ново изследване използването на ръкавици в здравния сектор може да увеличи риска от инфекция на пациентите, ако се ползват неправилно.
Затова е нужно медицинския персонал  да промени начина на употреба на  ръкавици, за да защитят себе си и да се подобри безопасността на пациентите.
Според статия в  списание „Nursing Times”, използването на ръкавици за първи път е препоръчително след появата на HIV и разбирането, че болестта може да се предава чрез заразена кръв.
Въпреки това, последните проучвания са установили, че някои медицински работници  носят ръкавици, за да си спестят време и да избегнат необходимостта от измиване на ръцете.
Едно проучване показва, че ръкавиците се носят в 17 на сто от случаите, в които рискът от контакт с телесни течности е бил минимален и не се употребяват  в 21 на сто от случаите, в които рискът от контакт е висок.  Изследванията показват още, че когато ръкавиците се сложат твърде рано или твърде късно може действително да се улесни  заразяването.
Според проучванията, ръкавици обикновено се слагат  извън стаите на пациентите. Като резултат зависи и други съоръжения могат да се пипат с ръкавиците  преди контакта с пациента.
Ръкавиците също могат да бъдат заразени след контакт с пациента и ако те не се отстранят веднага може да доведе до заразяване и на други повърхности.
"Възможно е силните послания в последните години относно рисковете от инфекция в здравеопазването  да са  увеличили осъзната нужда здравните специалисти да се предпазват по-добре", казват медицински експерти.

footer-site

Сайтове партньори:     Българска асоциация почистване Pochistvane.com | CLEANITO | Всички обяви  sait1  Строителни услуги
Copyright © Бориван ООД. Професионално почистване от Бориван 2005 - 2017 год. · SEO Ganbox | Web design by Parabaleum.com