Обзавеждането на един дом е важен и вълнуващ момент. Неслучайно с часове избираме подходящи мебели, килими и декорации, преценявайки атмосферата, която излъчват те и доколко тя съвпада с атмосферата, която желаем да излъчва нашия дом или офис.

След закупуването на всяка нова мебел, правим всичко възможно да я поддържаме като нова възможно най-дълго време. Настъпва момент обаче, в който дори при най-старателни грижи, меката мебел започва да придобива износен и захабен вид. Много собственици или се примиряват и свикват с това, или се насочват към замяна на старата мебел с нова. Нито едно от тези решения, обаче, не е препоръчително. В първия случай, рискувате натрупването на твърде много прах и мръсотия в тъканите, което може да доведе до възникване на алергии, а във втория случай – се впускате в големи разходи, които често са излишни или могат да се избегнат.

Вашата мека мебел може да продължи да изглежда като нова и да впечатлява със своя свеж и чист вид в продължение на много години. За целта са необходими само редовно почистване и професионално изпиране на тапицерията.
Препоръчително е веднъж годишно да изпирате професионално вашите килими и тапицерии. Това ще удължи техния живот и ще възвърне цвета и комфортния им вид, без риск да наруши по някакъв начин тяхната повърхност. При професионалното пране на килими и тапицерии (мека мебел) се работи внимателно, със специално подбрани за целта препарати. С тях можете да сте сигурни, че вашите мебели ще са почистени в дълбочина, възвръщайки красивия си вид.

Освен професионално почистване из основи веднъж годишно, е препоръчително да полагате също и навременна грижа за вашите мебели. Почиствайте ги редовно и следете за появата на петна и други несъвършенства. При замърсяване с храна или разливане на течности, се стремете веднага да почистите и подсушите мястото преди течността да е попила в тъканите на тапицерията.

Често срещаните проблеми при поддръжката на килими и тапицирани мебели

  1. На първо място стои тяхното изсветляване. Без значение колко високо е качеството, цветовете в един момент започват да избледняват. Причина за това най-често са слънчевите лъчи, които попадат върху вашите мебели. За да го избегнете, се старайте да регулирате пряката слънчева светлина в стаята с помощта на щори и завеси. Това значително ще удължи живота на мебелите.
  2. Миризмите, парата и опушването, които възникват при готвене, също се отразяват неблагоприятно върху вашата мебел. Макар и да е по-трудно да се избегнат, добрата вентилация и проветряване на помещението ще помогнат да поддържате свежа атмосфера в него и ще предотвратят просмукването на миризми в мебелите.

За общо почистване и отстраняване на повърхностни замърсявания, ежеседмично минавайте с прахосмукачка меката мебел и килимите във вашия дом. Това ще предотврати задържането на мръсотия във влакната на тапицерията, която впоследствие се премахва значително по-трудно. Можете също да използвате мека четка за внимателно отстраняване на повърхностни замърсявания.

Ако забележите, че вашите килими и/или мека мебел са престанали да излъчват свеж и чист вид, най-добре се обърнете за помощ към професионална фирма за пране на килими и тапицерии.

Ние в Бориван най-добре знаем как да почистим из основи Вашите мебели по начин, който няма да нарани повърхността им.

Още за почистването

  • Защо да предпочетем БОРИВАН пред останалите фирми за почистване !Защо да предпочетем БОРИВАН пред останалите фирми за почистване ! Достъпни услуги за почистване – почистване на офиси за по-малко пари ! Специално за Вас , нашите служители ще персонализират индивидуална оферта за почистване на офиси съобразена според […]
  • Основно почистване на дома: Колко ще ни струва?Основно почистване на дома: Колко ще ни струва? За поддръжката на здравословна и приятна атмосфера в дома, освен ежедневното почистване, е необходимо също, поне на няколко месеца, да се извършва и основно почистване. То включва в себе […]
  • Пране на килими Пране на килими Килимът е тъкано изделие, изработено от текстил. Най-често използваният материал е вълна, но можете да откриете и такива от памук , лен , коприна, юта или изкуствени влакна . За да се […]
  • Почистване на фасади по алпинистки способПочистване на фасади по алпинистки способ Ние във фирма Бориван почистваме професионално високи сгради и фасади по алпинистки способ.През последните години и с развитието на нашата компания сме изпълнили много поръчки за […]