Ако поддържате дома си добре почистен и обръщате внимание на всеки един детайл, свързан с хигиената на помещенията и мебелите, вие значително намалявате риска от това да развиете алергии, да дишате замърсен въздух и да се чувствате подтиснати и в лошо настроение.

Да, дори начинът, по-който се чувствате може да се повлияе от това в какво състояние е вашия дом. Психолозите съветват, ако изпитвате нервно напрежение или са ви налегнали мрачни мисли, просто да се заемете с подреждане на дома.

Въвеждането в ред на стаите и подреждането на вещите и дрехите ви може да се отрази на вътрешното ви състояние.

 

Защо е така?

При вида на разхвърлени дрехи, непочистен под, покрити с вещи мебели и замърсени помещения, човек изпитва дискомфорт. В момента, в който се заеме с почистване и по-късно види крайния резултат, той изпитва вътрешно задоволство  и удовлетворение от свършеното и е завладян от усещане, че е подредил не само своите вещи, но и мислите си. Особено важна част от почистването на дома е почистване на мека мебел.

Ако искате това да бъде свършено максимално добре и действително дивана, фотьойлите и канапето да са идеално чисти е добре да наемете фирма за това.

pochistvane na meka mebel

Кои са предимствата на пране на дивани от фирма за професионално почистване?

На първо място, по този начин се отстранява прахта, която е основен причинител на астми и алергии. Праховите замърсители попиват в меката мебел и остават там, така че е наложително да бъдат почиствани периодично.

Чрез пране на мека мебел се отстраняват микроскопичните бактерии и микроби, които за съжаление намират добро място за обитание именно в меката мебел на всеки дом. Те са невидими, но могат да ни разболеят и са особено вредни за децата.

Не пропускайте да почиствате дивана, ако искате той да бъде свеж и запазен за по-дълго време.

Прането от фирма за почистване става със специални машини, които не само ефикасно премахват петна и замърсители, но и щадят материята на дамаската. Чрез професионалното почистване вие запазвате цвета и текстурата на меката мебел за по-дълго време като нови.

pochistvane na meka mebel

С времето по тапицерията на меката мебел се наслояват петна, които стават все по-трудни за премахване. Фирмите третират петната с препарати, които ги отстраняват лесно и безотказно. Помислете колко усилия и нерви можете да си спестите, ако вместо да се заемете вие с прането на меката мебел, се обърнете към професионални хигиенисти.

Освен всичко друго, пране на мека мебел не е никак лесно занимание. С използване на фирма за почистване вие правите разумна инвестиция, защото скъпите дивани и мебели могат да бъдат съсипани от неправилно третиране на петната по тях . Със сигурност не искате да причините това на мебелите си, нали?

Оставете тази задача на хората, които имат нужния опит и знания, за да направят замърсените ви мебели отново чисти и приятни. Възползвайте се от професионално пране на мебели за вашите дивани, табуретки, фотьойли, столове. Дамаските на тези мебели ще се освежат и ще изглеждат като нови и най-важното, в дома ви ще цари чистота, приятна атмосфера и чист въздух.

Още за почистването

  • Основно почистване на дома: Колко ще ни струва?Основно почистване на дома: Колко ще ни струва? За поддръжката на здравословна и приятна атмосфера в дома, освен ежедневното почистване, е необходимо също, поне на няколко месеца, да се извършва и основно почистване. То включва в себе […]
  • Почистване на прозорцитеПочистване на прозорците Пролетта скоро ще дойде и ще искаме да си отваряме прозорците. Прозорци ли казахме? Хм, това което виждаме е по-скоро стъкло покрито с прах, мръсотия, засъхнали вадички вода и какво ли още […]
  • Почистване след строителство или ремонтПочистване след строителство или ремонт Почистване след строителство или ремонт Една от най-популярните от нашите услуги е основно почистване след творбите на строителство или ремонт. Много хора се сблъскват с проблема, когато […]
  • Пране на килими Пране на килими Килимът е тъкано изделие, изработено от текстил. Най-често използваният материал е вълна, но можете да откриете и такива от памук , лен , коприна, юта или изкуствени влакна . За да се […]