С настъпването на пролетта има няколко ритуала, които няма как да пропуснем.
Един от тях е пролетното почистване. Всеки от нас се захваща да почисти дома си щом  пролетното настроение почука на вратата. Уханието и светлината, която влиза в чистото помещение носи радост и удоволствие за всеки човек. Но радостта и удовлетворението идват, едва когато сме изчистили всичко.
За съжаление пролетното почистване не може да бъде без усилия и е нужно да отделите време и средства.
Всеки иска прозорците му да блеснат , мебелите да се освежат , кухненското оборудване да заблести и всичко в дома  да придобие пролетно настроение.

Има начин да спестим времето си като се обадим на фирма за почистване, за да можем да се радваме на уют и чистота само с едно обаждане по телефона.
Професионалното почистване на дома ще остави трайни следи и блясъка и чистотата ще се задържат по-дълго време.
Добре е да знаем повече за фирмата за почистване, преди да поверим пролетното почистване на нея , да изискаме сертификати за качество и да проверим нейната репутация. Препоръки от познати и приятели също могат да бъдат от полза. Големите и надеждни фирми за почистване използват висококачествени препарати и професионални машини. Ние от фирма за професионално почистване Бориван , Ви предлагаме всичко това .
Но ако все пак решите да почистите дома сами, предлагаме няколко съвета за добър ефект.
1. Направете си график и разпределете задачите между Вас и хората, които живеят с Вас.
2. Отделете си поне 2 уикенда.
3. Започнете от вътре – навън – подредете дрехите и гардероба.
4. Почистете спалнята – ако перете килими, пътеки , пердета или завеси направете го още първия ден от почистването, за да могат да бъдат напълно сухи при приключването.
5. Обезпрашаване на мебели – отнема поне половината ден , така че запретнете ръкави и се заредете с положителна енергия.
6. Почистете банята – използвайте препарати, които не изискват търкане, което да отнеме цялото Ви време и енергия.
7. Огледайте дома няколко пъти и открийте какво сте пропуснали!
8. Съвет : Малко разместваме на мебели или украса в дома ще внесе положителни чувства и емоции.
9. Като за последно, но с най-голяма важност е почистването на прозорците.

– За измиването на дограмите и стъклата отделете един цял ден. Струва Ви се много? Ами не , особено ако го правите сам.
Преди да започнете, пригответе в

сичко необходимо – препарат за стъкла , препарат за дограмата  – приспособления за трудно достъпни места – микрофибърна кърпа , стъклочистач и моп за нанасяне на препарат.
След като приключите и с прозорците и се огледате всичко ще е свежо и чисто!
Пролетното почистване е на лице!

Още за почистването

  • Почистване на фурни и загорели мазниниПочистване на фурни и загорели мазнини Всички знаем колко е трудно да почистим скарата, фурната, грила или общо казано загорели мазнини. За тази цел на пазара има стотици видове препарати, различни по състав, цвят и […]
  • Почистване след строителство или ремонтПочистване след строителство или ремонт Почистване след строителство или ремонт Една от най-популярните от нашите услуги е основно почистване след творбите на строителство или ремонт. Много хора се сблъскват с проблема, когато […]
  • Кристализация на мрамор Кристализация на мрамор Мраморът е един от най-използваните материали в строителството и декорацията на дома. Тази настилка е много ценена заради високата си здравина и издръжливост, също […]
  • Защо да предпочетем БОРИВАН пред останалите фирми за почистване !Защо да предпочетем БОРИВАН пред останалите фирми за почистване ! Достъпни услуги за почистване – почистване на офиси за по-малко пари ! Специално за Вас , нашите служители ще персонализират индивидуална оферта за почистване на офиси съобразена според […]