Почистване на щори

Ако обърнете внимание ще видите,  че на всеки втори прозорец има щори. Предвид това, че те са леснодостъпни, лесно се монтират,  има различни модели и цветове, за да се впишат в домашния интериор, щорите са навсякъде. Милиони щори се поставят всяка година на жилища, офис сгради, ресторанти, болници, училища и др.

Без значение какъв вид щори имате – дървени, тъкани, алуминиеви – вертикални или хоризонтални,  тези съвети ще направят тяхното почистване и поддържане лесно за Вас:

1. От прах можете да почистите щорите като използвате мека четка и препарат спрей – антистатик. Завъртате щората от всичките и страни и позиции като минавате с четката от горе на долу.

2. Можете да използвате прахосмукачка като ефекта ще е същия като с четката и след това да ги напръскате с препарат – антистатик.

3. Ако свалите щорите можете да ги почистите и с гъба и подходящ препарат според вида им.

4. Дървените щори не трябва да се мокрят много, затова е добре да използвате подходящ препарат и да подсушите добре след почистването.

5. При текстилните щори е добре да ги свалите и да ги изперете с шампоан за текстилни щори или да ги занесете на химическо чистене.

6. За почистване на силно замърсени метални и ламелни щори, следвайте този метод: Свалете щорите и ги поставете върху стар чаршаф или друг плат.
Използвайте обезмаслител. След като напръскате щорите оставете да подейства за 10 мин, след което почистете с гъба. Изплакнете с вода и подсушете с микрофибърна кърпа и антистатичен препарат.

Още по-лесен начин за почистване на щори?

Обадете се на фирма за почистване, за да извърши почистването на Вашите щори професионално и бързо с дълготраен ефект

Още за почистването

  • Почистване на фурни и загорели мазниниПочистване на фурни и загорели мазнини Всички знаем колко е трудно да почистим скарата, фурната, грила или общо казано загорели мазнини. За тази цел на пазара има стотици видове препарати, различни по състав, цвят и […]
  • Почистване след строителство или ремонтПочистване след строителство или ремонт Почистване след строителство или ремонт Една от най-популярните от нашите услуги е основно почистване след творбите на строителство или ремонт. Много хора се сблъскват с проблема, когато […]
  • Кристализация на мрамор Кристализация на мрамор Мраморът е един от най-използваните материали в строителството и декорацията на дома. Тази настилка е много ценена заради високата си здравина и издръжливост, също […]
  • Защо да предпочетем БОРИВАН пред останалите фирми за почистване !Защо да предпочетем БОРИВАН пред останалите фирми за почистване ! Достъпни услуги за почистване – почистване на офиси за по-малко пари ! Специално за Вас , нашите служители ще персонализират индивидуална оферта за почистване на офиси съобразена според […]